X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Bride a susținut un discurs despre Moldova la Forumul de la Doha

14 mai. 2015,, 11:15   Economie
2544 0
Бриде выступил на форуме в Дохе с речью о Молдове
Foto: mec.gov.md
Moldova se pronunță pentru intensificarea relațiilor economice atît la nivel european, cît și la cel mondial. Acest fapt l-a declarat vicepremierul, ministrul Economiei al Moldovei, Stephane Bride, luînd cuvîntul la Forumul Internațional, susținut la 11-13 mai în capitala Statului Qatar, orașul Doha, relatează NOI.md.

Potrivit Ministerului Economiei, în cadrul sesiunii „Economie și Energie” el a susținut un discurs despre dezvoltarea economică a țării, accesul la resursele energetice tradiționale și sursele de energie regenerabilă, conexiunea la piețele internaționale, valorificarea pieței europene.

Referindu-se la cooperarea economică, ministrul Economiei s-a pronunțat pentru impulsionarea relațiilor economice atît la nivel european, cît și la cel mondial, menționînd că Guvernul Moldovei și-a concentrat eforturile pentru dezvoltarea unor relații comerciale cu partenerii, bazate pe încredere și responsabilitate.

Stephane Bride a specificat că Moldova deja a intrat în competiţia cu mediul economic european și internațional. De aceea autoritățile țării își vor axa efortul ulterior pe creșterea competitivității prin aplicarea standardelor de calitate internaționale, inovare și transfer de tehnologie, reducerea barierelor administrative pentru îmbunătățirea mediului de afaceri și a climatului investițional, dezvoltarea economiei rurale, în special a celei non-agricole, asigurarea securității și eficienței energetice prin diversificarea surselor de energie și valorificarea surselor de energie regenerabilă, consolidarea cooperării economice internaționale la nivel bilateral, regional și multilateral.

Referindu-se la securitatea energetică, ministrul Economiei a menționat că Moldova a stabilit opțiunea clară pentru integrarea în Uniunea Europeană și piața energetică internă a acesteia. Cererea de aderare la Tratatul Cartei Energiei și Tratatul de instituire a Comunității Energiei și finalizarea cu succes a etapelor de aderare reprezintă o dovadă clară a acestei opțiuni.

În cadrul Forumului din orașul Doha Stephane Bride a susținut o întrevedere cu Saad Al-Sherida Kaabi, director executiv al Companiei Qatar Petroleum, cu care a discutat despre stabilirea relațiilor de colaborare și identificarea unor oportunități pentru investiții și dezvoltarea economică.

Forumul de la Doha a reunit circa 500 de participanți de nivel înalt din 80 de țări și organizații ale lumii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?