X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Guvernul a avizat negativ iniţiativa deputaţilor privind interzicerea activităţii antistatale

14 mai. 2015,, 10:15   Politică
5613 3
Правительство отказало депутатам
Foto: esp.md
Guvernul a avizat negativ o serie de iniţiative legislative ale deputaţilor, orientate, în opinia lor, spre "stoparea activităţii antistatale". O asemenea decizie a fost luată miercuri de Guvern, informează agenţia "Infotag".

Prezentînd proiectul de decizie al Guvernului, ministrul Justiţiei, Vladimir Grosu, a menţionat că un grup de deputaţi a introdus o serie de proiecte cu privire la modificarea legilor privind uniunile obşteşti, libertatea unirii, partidele politice.

"Se propune, în particular, de interzis unirea cetăţenilor ce reprezintă pericol pentru suveranitatea şi independenţa statului, precum şi de acordat Ministerului Justiţiei dreptul de a lichida partidele politice care admit asemenea încălcări", a menţionat ministrul.

Potrivit lui, formulările prezentare "sînt neclare, iar unele deja există în legislaţia naţională şi nu e necesar să fie dublate".

"De asemenea, modificările propuse într-o măsură sau alta contravin dreptului constituţional al cetăţenilor la unire, precum şi art. 10 din Declaraţia pentru Drepturile Omului. Noi ştim că la Curtea Europeană a Drepturilor Omului pe rol sînt multe dosare în care statele au fost condamnate pentru asemenea încălcări", a spus Grosu.

La propunerea lui, proiectul de lege a fost respins de Guvern.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?