X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

La Cahul va apărea un parc industrial

8 mai. 2015,, 12:15   Economie
3945 3

В Кагуле появится промышленный парк
Foto: publika.md

Ministerul Economiei va continua extinderea rețelei de parcuri industriale în Moldova, punînd accentul pe investiții în infrastructură și înlesniri fiscale. Se preconizează că noul parc industrial va fi deschis la Cahul. Anunțul a fost făcut de viceministrul Economiei Tudor Copaci în cadrul unei întrevederi cu directorii întreprinderilor-administratoare ale parcurilor industriale din țară, organizate de Minister în Parcul Industrial „Tracom” de la Chișinău, relatează NOI.md.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, în cadrul ședinței au fost discutate rezultatele activității parcurilor industriale din Moldova în 2014, precum și planurile de dezvoltare a acestora în anul curent. Tudor Copaci a remarcat rezultatele foarte bune înregistrate de parcurile industriale în doar patru ani de la deschidere, menţionînd că acestea au devenit un motor de creştere economică la nivel regional şi un generator de mii de locuri de muncă cu salarii competitive, aşa cum se întîmplă în cazul parcurilor industriale de la Chişinău, Bălţi, Străşeni, Edineţ.

Viceministrul a specificat că rezultatele înregistrate în anul trecut confirmă faptul că parcurile industriale din Moldova au obținut rezultate remarcabile. La doar patru ani de la deschiderea primului parc industrial în Moldova, acestea şi-au demonstrat sustenabilitatea şi o dinamică încurajatoare.

El a menționat că în acest an Ministerul Economiei preconizează să mențină tendința pe calea dezvoltării infrastructurii parcurilor industriale existente, acordării facilităților fiscale după perfecționarea cadrului normativ cu privire la parcurile industriale, precum și prin finanțarea proiectelor din Fondul pentru dezvoltare regională, dar şi înfiinţarea altor parcuri noi şi deschiderea noilor locuri de muncă. Potrivit lui, echipa Ministerului lucrează acum asupra unui nou proiect de parc industrial la Cahul.

Recent, s-a remis Guvernului spre aprobare proiectul hotărîrii cu privire la acordarea titlului de parc industrial SRL „Sud Invest Company”, care va crea și administra Parcul Industrial „Cahul”. Parcul va fi creat în baza activelor fostei fabrici de brînzeturi, care este amplasată pe un teren cu suprafața totală de circa 5,8 ha. Pentru crearea infrastructurii se estimează investiții în valoare de circa 103,9 milioane de lei. Realizarea acestui proiect va contribui la crearea a cel puțin 440 de locuri de muncă, sporirea impozitelor în bugetul de stat cu circa 14 milioane de lei anual.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?