Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Prim-ministrul va efectua o vizită oficială în Polonia

30 apr. 2015,, 13:30   Politică
2549 1
Габурич посетит Польшу с официальным визитом
Foto: report.az
Prim-ministrul Moldovei, Chiril Gaburici, va efectua o vizită oficială în Polonia. Anunţul a fost făcut de ambasadorul Poloniei la Chișinău, Artur Michalski, în cadrul recepţiei organizate la Chişinău cu prilejul marcării pe 3 mai a 224 de ani ai primei Constituţii din Europa, adoptate de Seimul Uniunii Polono-Lituaniene, notează agenţia "Infotag".

Potrivit ambasdorului, vizita, care va avea loc peste două săptămîni, "demonstrează intensitatea dialogului bilateral". Oficialul a amintit că în noiembrie anul trecut preşedintele Poloniei, Bronislaw Komorowski, a vizitat Chişinăul, iar pînă atunci preşedintele Nicolae Timofti a efectuat o vizită la Varşovia. De asemenea, în ultimii ani au avut loc numeroase vizite reciproce la nivel de şefi de guverne.

"De-a lungul secolelor Polonia şi Moldova au avut relaţii strînse de prietenie. În prezent cooperarea noastră bilaterală se dezvoltă foarte activ, fiind un exemplu de relaţii între cele două ţări", a subliniat diplomatul.

El a menţionat că "Polonia sprijină aspiraţiile europene ale cetăţenilor Moldovei care îşi doresc să modernizeze ţara, să beneficieze de cele mai bune exemple europene, îşi doresc să-şi îmbunătăţească viaţa".

"Polonia înţelege perfect acest lucru. Asemenea aspiraţii am avut şi noi. Am reuşit să atingem acest scop, să aderăm la Uniunea Europeană, datorită marelui efort al întregului popor, datorită reformelor consecvente, luptei cu patologiile perioadei comuniste. Europa în prezent este o uniune a popoarelor libere, este o comunitate a drepturilor şi valorilor, păcii şi dezvoltării. Şi Moldova trebuie să devină parte a acestei mari familii a popoarelor", a spus Artur Michalski.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?