X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Ministerul de Externe transnistrean, indignat de reţinerea diplomaților pe Aeroportul Chişinău

6 apr. 2015,, 13:45   Societate
2961 0

Foto: noi.md

Ministerul Afacerilor Externe al autoproclamatei RMN apreciază drept "încălcare revoltătoare a acordurilor din cadrul procesului de negocieri cu privire la libertatea circulaţiei" reţinerea de joi pe Aeroportul Chişinău a unui grup de angajaţi ai Ministerului, ce reveneau dintr-o deplasare de serviciu de la Moscova.

În comunicatul Ministerului de Externe de la Tiraspol, citat de agenţia "Infotag", se precizează că ofiţerii Poliţiei de Frontieră au "confiscat" paşapoartele a şase diplomaţi, iar trei colaboratori "au fost audiaţi în oficiul PF despre scopul deplasării şi contactelor de lucru ce au avut loc în cadrul vizitei la Moscova".

"În linii generale, colaboratorii MAE al RMN au fost reţinuţi de ofiţerii PF a Republicii Moldova timp de peste o oră, după care li s-au returnat documentele. Reprezentanţii diplomatici au fost eliberaţi doar în urma numeroaselor apeluri telefonice ale conducerii MAE RMN la adresa oficialilor moldoveni şi partenerilor internaţionali", se menţionează în comunicat.

Autorii comunicatului au subliniat că "acest incident, ce se încadrează în tabloul comun al măsurilor de presiune aplicate de Moldova, cu siguranţă va avea consecinţe negative nu doar pentru interacţiunea părţilor în procesul de negocieri, dar şi în general pentru întregul complex al relaţiilor moldo-transnistrene".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?