X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Argentina: Justiția confirmă că nu o va urmări penal pe Cristina Kirchner

27 mar. 2015,, 20:30   Externe
3606 1

Foto: agerpres.ro

Justiția a confirmat joi că nu va începe urmărirea penală a președintei argentiniene, Cristina Kirchner, pentru obstrucționarea anchetei în favoarea Iranului în ancheta asupra atentatului împotriva comunității evreiești comis în 1994 la Buenos Aires, după cum preconiza procurorul Alberto Nisman, transmite AFP.

Potrivit unui comunicat la Ministerului argentinian al Justiției, "Camera federală de apel a ratificat decizia judecătorului Daniel Rafecas de a respinge acuzațiile procurorului Nisman", mort în condiții suspecte pe 18 ianaurie, la scurt timp după ce a predat unui judecător un dosar contra Cristinei Kirchner.

Pe 4 martie, procurorul Gerardo Pollicita a formulat un apel în urma deciziei anunțate pe 26 februarie de judecătorul Daniel Rafecas de a nu da curs acuzațiilor formulate de Nisman, care o suspecta pe președinta Kirchner că i-ar fi acoperit pe liderii iranieni ce au comandat acel atentat.

Noua evoluție a situației în afacerea Nisman, foarte sensibilă în Argentina, nu înseamnă finalul însă finalul luptei judiciare, pentru că procurorul Gerardo Pollicita, însărcinat din februarie cu studierea acuzațiilor formulate de Nisman contra guvernului poate formula recurs în fața Curții de Casație.

Atentatul îndreptat împotriva societății mutuale evreiești AMIA, în 1994, s-a soldat cu 85 de morți și 300 de răniți, fiind cel mai sângeros atentat din istoria Argentinei. Până în prezent, circumstanțele atentatului nu au fost elucidate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?