Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4005

Eurodeputat român: Guvernul de la Chișinău nu își permite stagnare

27 mar. 2015,, 15:15   Politică
7143 5

Eurodeputat român: Guvernul de la Chișinău nu își permite stagnare
Фото: trm.md

Raportul privind progresele înregistrare de Republica Moldova în 2014 trebuie văzut de autorități ca un semnal de alarmă. Opinia aparține eurodeputatului PSD Andi Cristea, președinte al delegației Parlamentului European la Comisia Parlamentară de Asociere UE-Moldova, informează NOI.md.

Parlamentarul a remarcat că, deși rezultatele înregistrate de țara noastră sînt mai bune decît cele ale altor state din cadrul Parteneriatului Estic, realizările nu sînt totuși suficient de bune.
„E un raport obiectiv, surprinde corect realitatea. Eu îl văd ca pe un semnal de alarmă pentru Chișinău, că nu mai este timp de pierdut. Chișinăul nu își permite stagnare. Lucrurile pozitive din raport sînt rezultatul muncii fostului guvern, pentru că actualul s-a format recent, după o perioada nepermis de lungă de negocieri politice. Dacă îl comparăm cu rapoartele anterioare, este unul mai puțin bun. Dacă îl comparăm cu rapoartele altor state din vecinătate, este peste medie, este bun. Întrebarea pe care o adresez eu este: «Сe este mai important – doar să fii mai bun decît alții sau să reușești să implementezi reformele și să te ancorezi ireversibil în spațiul european?»”, a declarat Andi Cristea.

Raportul de progres al Republicii Moldova în cadrul Politicii Europene de Vecinătate, pentru anul 2014, a fost prezentat de Comisia Europeană și Înaltul Reprezentant pentru politică externă și de securitate, în urmă cu două zile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?