X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Problemele comercianților de flori au fost puse în discuție la Ministerul Economiei

20 mar. 2015,, 18:30   Business
4206 2

Продавцы цветов пожаловались на давление контролирующих органов
Foto: gov.md

Comercianții de flori din diferite raioane ale Republicii Moldova au fost invitați astăzi la Ministerul Economiei pentru a discuta problemele cu care se confruntă în activitatea lor și a găsi soluții de comun acord. Ședința a fost condusă de viceministrul Economiei Tudor Copaci.

Operatorii economici și-au manifestat nemulțumirea în legătură cu presiunea exercitată de organele de control în activitatea zilnică, după interzicerea activității în bază de patente.

Ministerul Economiei a analizat demersul comercianților, care cer reintroducerea patentei sau a unei taxe unice, și le-a dat asigurări că această întrevedere este doar un prim pas: „Sîntem deschiși pentru un dialog constructiv. În timpul cel mai apropiat vom iniția discuții cu instituțiile de resort, Inspectoratul Fiscal, Ministerul Finanțelor ș.a., cu care vom discuta și vom identifica o soluție, astfel încît dumneavoastră să vă puteți desfășura activitatea legal și profitabil, fără să fie aduse prejudicii la buget.”

Comercianții au declarat că doresc să-și desfășoare activitatea în mod legal, să-și plătească contribuțiile la stat, fără a fi nevoiți să-și sisteze activitatea din cauza presiunilor.

Ion Lupan, șeful Direcției generale dezvoltarea mediului de afaceri și investiții din cadrul Ministerului, a menționat că pentru a fi identificată soluția optimă, vor fi analizate și practicile europene aplicate în situații similare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?