Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Deputat rus: Declarația președintelui Moldovei este anticonstituțională

17 mar. 2015,, 18:00   Politică
8557 17
Депутат Госдумы: Заявление президента Молдовы антиконституционное
Foto: antifashist.com
Deputații ruși consideră că declarația președintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, privind interzicerea accesului parlamentarilor din Rusia în Moldova „în afara vizitelor oficiale” este anticonstituțională.

În weekendul trecut, mai mulți deputați ai Dumei de Stat a Federației Ruse, inclusiv Nikolai Valuev și Elena Drapeko, au întreprins o vizită la Chișinău și în Găgăuzia. Nicolae Timofti i-a acuzat de implicare în campania electorală din autonomia găgăuză.

„Declarația președintelui Moldovei este anticonstituțională, deoarece se amestecă în prerogativele altor ramuri ale puterii și este îndreptată spre limitarea parlamentarismului din Moldova, subminarea principiilor democratice de cooperare europeană”, a declarat șeful Comitetului Dumei de Stat pentru afaceri cu CSI, Leonid Sluțki (PLDR).

Potrivit lui Sluțki, „nu este niciun fel de imixtiune, ci de susținere ideologică”. „Ei au aceleași opțiuni – alegerea vectorului eurasiatic”.

Potrivit parlamentarului rus, președintele Moldovei de facto se pronunță împotriva cooperării interparlamentare dintre Rusia și Moldova, nu „recunoaște principiul divizării puterilor în stat și se implică în competențele organelor legislative ale puterii”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?