X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Vizita lui Atambaev în Moldova a fost organizată de Șor

17 mar. 2015,, 10:35   Politică
7287 11
Vizita lui Atambaev în Moldova a fost organizată de Șor
Foto: knews.kg
Potrivit mass-mediei moldovenești, duminică a avut loc o vizită de scurtă durată a președintelui Republicii Kîrghîzstan, Almazbek Atambaev, în Moldova.

Fiind în drum spre Sankt-Petersburg, unde luni a susținut o întrevedere cu Vladimir Putin, președintele Kîrghîstanului a stat la Chișinău 4 ore și a susținut doar o singură întrevedere – cu cea mai influentă persoană din țară, Vlad Plahotniuc.

În mediul lui Ilan Șor se știe că această vizită a fost organizată chiar de Șor, care îl cunoaște personal pe Almazbek Atambaev și are în Kîrghîstan o afacere mixtă cu persoanele apropiate familiei președintelui acestei țări. Se cunoaște, în special, că magazinele Duty Free ale lui Șor ocupă o suprafață de 200 de metri pătrați pe aeroportul capitalei Kîrghîstanului, Manas. La rîndul său, Șor a fost prezentat lui Atambaev de către funcționarii ruși de rang înalt.

Astăzi Vlad Plahotniuc este singura persoană în țară, capabilă să-i dea în vileag pe cei care au furat din cîteva bănci moldovenești peste 700 de milioane de euro, de aceea, potrivit acelorași surse, Șor încearcă să-i acorde diverse servicii și caută prietenia lui.

Sursa citată nu cunoaște obiectul discuției dintre Vlad Plahotniuc și Almazbek Atambaev în ajunul întrevederii acestuia cu Putin.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?