X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Locuitorii capitalei solicită închiderea livrării agentului termic (VIDEO)

16 mar. 2015,, 12:20   Societate
3121 1

Locuitorii capitalei solicită închiderea livrării agentului termic
Foto: noi.md

Astăzi, viceprimarul capitalei Vlad Coteț a declarat că locuitorii capitalei cer închiderea livrării agentului termic. Însă, potrivit viceprimarului, livrarea nu poate fi stopată din cauza temperaturilor scăzute pe timp de noapte care se așteaptă săptămîna aceasta, informează NOI.md.

„Primim apeluri telefonice prin care se cere încetarea livrării agentului termic, dar noi nu putem închide parțial livrarea. Excepție pot face unele cazuri în care parametrii sînt mai buni decît cei de la terminale. Astfel, locatarii, consultînd furnizorul, ar putea deconecta livrarea pentru a nu avea lovituri hidraulice”, a declarat Vlad Coteț.

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a subliniat că „fiecare locatar în parte nu are posibilitatea să deconecteze agentul termic, dar se poate deconecta numai la scară sau la bloc. În mod normal, locatarii unui bloc trebuie să se pună în comun acord cel puțin pe o scară, pentru a se putea proceda la deconectarea scării”.

„Pînă la deconectarea totală a agentului termic, se poate închide pe timp de zi și redeschide noaptea, ceea ce este o economisire de 50 % a agentului termic pe municipiu”, a propus Chirtoacă.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?