X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Miniștrii se reunesc astăzi în ședință: ce probleme vor discuta

11 mar. 2015,, 08:05   Politică
3656 0

Miniștrii se reunesc mîine în ședință: ce probleme vor discuta
Foto: newsmoldova.md

Cabinetul de miniștri urmează să aprobe Acordul privind abolirea regimului de vize cu Serbia, în cadrul ședinței de astăzi. Documentul prevede că moldovenii se vor putea afla pe teritoriul Serbiei fără viză o perioadă ce nu depășește 90 de zile, în decurs de șase luni, notează NOI.md.

Tot în cadrul ședinței de astăzi, membrii executivului urmează să aprobe componența nominală a delegației moldovenești care îl va însoți pe Chiril Gaburici la prima reuniune a Consiliului de asociere RM-UE, în perioada 15-17 martie, la Bruxelles. Astfel, din delegație vor face parte ministrul Economiei, ministrul de externe, vicepremierul pentru Reintegrare, ministrul Finanțelor, ministrul Justiției și cîțiva funcționari din cadrul Guvernului.

Pe ordinea de zi a ședinței executivului mai figurează hotărîrea privind edificarea în orașul Călărași a bustului poetului Grigore Vieru. Cheltuielile pentru instalarea bustului și amenajarea terenului aferent vor fi suportate din donații și din contribuțiile consilierilor orășenești.

Miniștrii urmează să aprobe și proiectul de lege privind aderarea Republicii Moldova la Convenția privind garanțiile internaționale în materie de echipamente mobile, de la Cape Town. Tratatul este menit să standardizeze tranzacțiile care implică echipament mobil – active aeronautice, material rulant feroviar și active spațiale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?