X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Acces interzis în Rusia și UE pentru cîțiva moldoveni

9 mar. 2015,, 10:20   Societate
4624 0
Foto:politikus.ru
Pe parcursul săptămînii trecute, 36 de cetățeni moldoveni nu au putut intra pe teritoriul Federației Ruse, iar altor nouă li s-a îngrădit accesul în spațiul UE. Datele au fost prezentate de Serviciul Vamal și se referă la perioada 2-8 martie, informează NOI.md.

Raportul instituției mai arată că trei moldoveni au fost deportați din Federația Rusă, iar alți doi – din Uniunea Europeană. În perioada de referință, frontiera de stat a fost traversată de peste 241 de mii de persoane și de circa 57 de mii de unități de transport.

Totodată, 97 de persoane care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova au fost reținute de polițiștii de frontieră. În mare parte, este vorba de circa 30 de cetăţeni străini care au fost reținuți pentru depășirea regulilor de şedere pe teritoriul Republicii Moldova, 20 de persoane care au încălcat regimului zonei de frontieră și de 25 persoane aflate în conflict cu legea.

Datele Serviciului Vamal arată că cele mai aglomerate puncte de trecere ale frontierei atît pe sensul de intrare, cît și pe sensul de ieșire din țară, au fost prin frontiera moldo-română și anume: postul vamal Leușeni-Albița (rutier) – 8727 unități de transport, postul vamal Sculeni-Sculeni (auto) – 7688 unități de transport, postul vamal Giurgiulești-Galați.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?