X 
Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Carne de pui cu nereguli depistată într-un depozit angro

24 feb. 2015,, 17:45   Societate
5359 0

Выявлены нарушения при продаже куриного мяса
Foto: protv.md

Recent, inspectorii Agenției pentru Protecția Consumatorilor au descoperit 890 kg de produse neconforme într-un depozit angro din municipiul Chișinău.

Inspectorii APC au inițiat controlul de stat în baza unei reclamații prin care consumatorul afirmă că pulpele de pui broiler congelate nu avea de facto kilogramele înscrise pe ambalaj.

În cadrul controlului au fost prelevate probe ce au fost expediate la laborator pentru încercări. Urmare expertizei, s-a constatat că există o diferență între masa declarată și masa de facto a cutiei de carne. Pe ambalaj era indicat că carnea cîntărește 5 kg, iar în realitate cîntărea doar 4,7 kg, respectiv consumatorul era înșelat cu 0,3 kg la fiecare unitate de ambalaj procurată.

Lotul de pulpe pui broiler congelați în cantitate de 890 kg cu valoarea totală de 24 475 lei a fost interzis spre comercializare, iar pentru neconformitățile depistate, inspectorii au încheiat procese-verbale cu privire la contravenţie.

Agentul economic riscă o amendă cu valoare cuprinsă între 400-500 unități convenționale pentru persoană juridică și 75- 100 unități convenționale pentru persoană cu funcții de răspundere.

Agenția pentru Protecția Consumatorilor Vă îndeamnă să dați dovadă de responsabilitate și precauție atunci cînd procurați produse alimentare, iar în cazul în care v-au fost lezate drepturile, nu ezitaţi, să apelaţi la APC care vă poate consilia gratuit telefonic (linia telefonică fierbinte 022 741464 şi 080028028 (apel gratuit din teritoriul Rep. Moldova)) sau pe adresa mun.Chișinău, str.Vasile Alecsandri, 78, etajul 1.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?