X 
Arşiţa stiri: 187
Jocurile Olimpice stiri: 145
Transnistria stiri: 1457

Guvernul, despre teritoriul fostului Stadion Republican: "Va fi vîndut la un preţ echitabil"

5 iun. 16:48   Politică
4813 2

Teritoriul fostului Stadion Republican va fi vîndut pentru construcţia unei noi ambasade a SUA la un preţ echitabil. Declarația a fost făcută de purtătorul de cuvînt al Guvernului, Daniel Vodă.

Negocierile sînt încă în curs de desfăşurare (de la sfîrşitul lunii martie), iar rezultatul lor va fi anunţat public la finalizare. În acelaşi timp, Daniel Vodă a subliniat că „terenul va fi vîndut la un preţ corect”.

Procesul de negociere nu se referă doar la aspecte financiare, se discută, de asemenea, cadrul de reglementare a cooperării şi formatul viitorului contract. Trebuie să se înţeleagă că vindem terenul pentru construirea unei ambasade şi există reguli şi reglementări internaţionale specifice. Dar, repet, preţul de vînzare va fi corect”, a spus Vodă, notează Noi.md cu referire la Infotag.

Terenul de 5,2 hectare de pe strada Tighina va fi vîndut Ambasadei SUA prin intermediul unui acord. Guvernul anunță că a inițiat procesul de negociere a documentului care va debloca procesul prin care acest teren din centrul capitalei, abandonat de aproape 17 ani, va putea fi valorificat, iar tot acest sector al Chișinăului va fi revitalizat.

Executivul estimează că prețul de vînzare va fi de circa 15 milioane de euro, „însă datele finale vor fi făcute publice după ce echipa de negociatori va încheia toate procesele”.


În 2022, Parlamentul a aprobat în cea de-a doua lectură proiectul de ratificare a Acordului, întocmit prin schimb de note, dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Statelor Unite ale Americii privind terenul pentru construcția Ambasadei SUA în Republica Moldova.

6
1
0
5
136

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав