X 
Arşiţa stiri: 192
Jocurile Olimpice stiri: 148
Transnistria stiri: 1414

Comercializarea ilicită a reginelor de albine în vizorul inspectorilor ANSA

14 iun. 14:15   Societate
6323 0

Inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) au depistat activități ilicite de reproducere și comercializare a mătcilor de albine din rasa Buckfast, care nu sînt omologate în Republica Moldova.

În rezultatul examinării unor anunțuri suspecte de vînzare-cumpărare din mediul online, inspectorii ANSA au organizat un flagrant printr-o acțiune de ,,cumpărătură de control” a reginelor de albină din rasa neomologată, propusă spre comercializare de către un cetățean.

Ca urmare a materialelor acumulate și a celor constatate, cetățeanul vizat comercializa ilicit mătcile de albine din rasa Buckfast.

Astfel, persoana urmează a fi sancționată conform prevederilor art.131, alin.5 din Codul Contravențional care prevede o amendă de la 2500 pînă la 7500 de lei.

Menționăm că, potrivit Legii apiculturii nr.70/2006 și Legii zootehniei nr.213/2022, comercializarea reginelor de rasă de albine este permisă stupinelor de prăsilă cu condiția că sînt însoțite de certificat de rasă al mătcii de albine.Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor îndeamnă apicultorii să solicite la achiziționare certificatul de rasă al mătcii de albine pentru a se asigura de calitatea corespunzătoare a acestora.

3
1
0
3
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав