X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Biblioteca „Ion Creangă” a marcat astăzi Anul Nou Chinezesc

17 feb. 2015,, 17:50   Societate
4358 0

Foto: free-time.md

Astăzi, în cadrul Bibliotecii Naționale pentru Copii „Ion Creangă” au avut loc un șir de activități dedicate Anului Nou Chinezesc.

În cadrul evenimentului a fost organizat un concurs de inteligență consacrat Chinei, în cadrul căruia au fost invitați să participe elevi de la liceele „Socrate”, „Mihai Viteazul”, „Ștefan cel Mare”, „Nicolae Sulac” și Liceul de Limbi Moderne și Management. Tot aici a fost vernisată o expoziție intitulată „O carte valorează cît un lingou de aur”, din donațiile oferite de Ambasada Chinei și Institutul „Confucius”. O altă expoziție desfășurată în cadrul bibliotecii a fost cea de fotografie, sub genericul „China în imagini” și o expoziție de obiecte de artizanat și suvenire chinezești.

La eveniment au fost prezenți ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, Tong Mingtao, secretarul I al Ambasadei Chinei, Du Ying, și directorul din partea Chinei al Institutului „Confucius” din cadrul ULIM, Ma Linjuan.

Programul artistic a fost susținut de către elevii ce studiază limba chineză la liceele „Mihai Viteazul” și „Socrate”, alături de dansatorii Anastasia Pereteatcu și Dan Ciobanu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?