Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Cerințele sindicatelor către noul candidat la funcția de premier

16 feb. 2015,, 16:00   Societate
4698 2

Cerințele sindicatelor către noul candidat la funcția de premier
Foto: realitatea.md

Salarii și pensii mai mari, condiții mai bune de muncă și crearea de noi locuri de muncă. Aceste solicitări au fost formulate de reprezentanții sindicatelor în cadrul întîlnirii cu noul candidat la funcția de premier, Chiril Gaburici, informează NOI.md.

Vicepreședintele CNSM, Mihail Hîncu, a declarat că sindicatele nu susțin adoptarea unui nou cod al muncii, ci optează pentru perfecționarea celui existent. Totodată, Mihail Hîncu, a propus să fie eficientizată activitatea Comisiei tripartite de negocieri permanente, între guvern, patronate și sindicate.

„Am vorbit despre necesitatea majorării salariilor, pensiilor, indemnizațiilor pentru mame cu copii, crearea locurilor de muncă. Sindicaliștii pledează pentru perfecţionarea actualului cod în scopul balansării intereselor salariaţilor şi angajatorilor, dar nu este timpul pentru un nou cod al muncii. Ne dorim condiții mai bune de muncă, am discutat și despre un program de susținere a tineretului, deoarece vrem ca tineretul să nu plece peste hotare, să le fie create condiții demne de trai aici, în țară”, a menționat Hîncu.

La rîndul său, Chiril Gaburici s-a pronunțat pentru menținerea unui dialog permanent cu reprezentanții sindicatelor și patronatelor. „Am stabilit că vom avea dialog o dată la două-trei luni. Avem multe propuneri care urmează să fie introduse în programul de guvernare. Cel mai important este că am convenit asupra menținerii unui dialog stabil ”, a spus Gaburici.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?