Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Ianuarie – cea mai caldă lună din ultimii cinci ani, dar cu cele mai mari facturi la căldură

16 feb. 2015,, 15:30   Societate
3804 2

Foto: protv.md

Potrivit datelor prezentate în cadrul ședinței săptămînale a serviciilor Primăriei Chișinău, luna ianuarie a fost cea mai caldă din ultimii cinci ani, dar cu cel mai scump agent termic. Reprezentanții CET-ului explică acest fenomen prin faptul că s-ar fi mărit ciclul de calcul cu două-trei zile.

„Să dea Dumnezeu să fie aceasta explicația reală”, a declarat Dorin Chirtoacă, precizînd că vor fi inițiate verificări în vederea stabilirii adevăratului motiv al costurilor mari la căldură.

Dorin Chirtoacă a remarcat că de cînd Termocom a trecut în subordinea Guvernului, se observă o creștere a agentului termic în rețea, în mod nejustificat. „Atîta timp cît au fost în subordinea noastră, se înregistrau doar scăderi continui ale consumului de agent termic. Au trecut în subordinea altcuiva – să răspundă cei care gestionează astăzi întreprinderea”, a menționat edilul.

Drept soluție pentru această situație creată, Dorin Chirtoacă propune „descentralizarea și trecerea întreprinderii înapoi la Primărie”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?