Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Gaburici către membrii AȘM: Să fiți mai insistenți!

16 feb. 2015,, 11:20   Societate
4421 0

Gaburici către membrii AȘM: Să fiți mai insistenți!
Foto: newsmoldova.md

O serie de probleme din domeniile economic, social și cel de învățămînt au fost puse în discuții astăzi în cadrul consultărilor dintre Chiril Gaburici și reprezentanții mediului academic din Moldova. Candidatul la funcția de premier a apreciat pozitiv propunerile înaintate de savanți și a precizat că acestea vor puse în aplicare, informează NOI.md.

Una dintre inițiativele asupra căreia au căzut de acord atît savanții Academiei de Științe, cît și noul candidat se referă la necesitatea modificării Codului muncii.

„Sîntem deschiși și dornici de a soluționa problemele care ne stau în cale. Vom avea nevoie de ajutorul dumneavoastră în toate direcțiile. Avem nevoie de oameni capabili, dar vreau să vă îndemn să fii mai insistenți atunci cînd aveți propuneri, soluții la probleme concrete”, a menționat Gaburici.

La rîndul său, președintele AȘM, Gheorghe Duca, i-a mulțumit lui Gaburici pentru faptul că a ales să aibă prima întrevedere cu reprezentanții mediului academic. „Oamenii de știință au cunoștințe avansate în diverse domenii, de aceea trebuie să fie consultați”, a precizat Duca.

În cadrul discuțiilor, rectorul Academiei de Studii Economice, Grigore Belostecinic, a vorbit despre problemele din domeniul învățămîntului superior, solicitînd sprijin din partea noului guvern.

„Cu certitudine avem nevoie de universități de calitate. Tendința este una negativă, s-ar putea să ne pomenim într-o situație în care vom rămîne fără universități. Nu se fac investiții în acest sector. Avem profesori care nu sînt motivați să se perfecționeze, studenți care nu au șanse prea mari de a se angaja în cîmpul muncii”, a spus Belostecinic.

„Am vrea cu adevărat să scoateți țara din impas, știți prea bine ca avem o țară sărăcită”, a remarcat scriitorul Nicolae Dabija.

Totodată, academicienii au formulat o serie de propuneri în vederea îmbunătățirii mediului de afaceri și depășirea crizei economice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?