Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

MAE al României mizează pe maturitatea politicienilor de la Chișinău

13 feb. 2015,, 13:28   Politică
3533 1

MAE al României mizează pe maturitatea politicienilor de la Chișinău
Foto: agora.md

Ministerul Afacerilor Externe al României face un apel la adresa forțelor politice de la Chișinău pentru constituirea unei alianţe solide. Mesajul a fost exprimat în contextul marcat de eșecul învestirii noului guvern la ședința de ieri a Parlamentului, informează NOI.md.

Instituția și-a exprimat convingerea că în situația creată, înțelepciunea și maturitatea forțelor politice de la Chișinău vor prevala.

„MAE al României consideră ca toate forțele proeuropene din Republica Moldova trebuie, în acest moment, să dea dovadă de responsabilitate și solidaritate, pentru constituirea, cu eforturi conjugate, a unei alianțe solide, care să fie în măsură să susțină un guvern angajat în direcția continuării procesului de integrare europeană. Aceasta este o responsabilitate impusă de reușitele de pînă acum ale Republicii Moldova pe traseul european, ca și de votul din 30 noiembrie 2014, care s-a materializat într-un mandat majoritar pentru opțiunea europeană”, se arată într-o notă informativă a Ministerului român de Externe.

Anterior, și eurodeputatul PSD Andi Cristea, care este și președinte al Delegației de cooperare Uniunea Europeană – Republica Moldova, și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu eșuarea învestirii Guvernului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?