Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Percheziţii de amploare în mai multe oraşe din ţară

10 feb. 2015,, 11:03   Societate
5894 0

Foto: mpinteractiv.ro

Procuratura Anticorupţie şi Centrul Naţional Anticorupţie efectuează o serie de percheziţii în mai multe oraşe ale ţării, printre care Ialoveni, Ceadâr-Lunga, Comrat şi Cahul.

Descinderile au loc în cadrul unui dosar de contrabandă cu spirt, în care sunt implicaţi poliţişti de frontieră. Informaţia a fost confirmată pentru PUBLIKA TV de şeful Procuraturii Anticorupţie, Eduard Harunjen.

Procurorul nu a putut preciza imediat valoarea prejudiciilor aduse statului din neplata taxelor vamale şi accizelor, dar a spus că "pentru un litru de spirt, statul urmează să primească 100 de lei".

Astfel, sunt cercetaţi trei poliţişti de frontieră de punctul de trecere din satul Valea Perjei, raionul Ceadîr-Lunga, şi un inspector de poliţie din acel oraş. Spirtul era dus în Ucraina pe drumuri care ocolesc punctele vamale.

Eduard Harunjen a menţionat că cei patru angajaţi ai Ministerului de Interne vor fi audiaţi, după care se va decide calificarea care se va da infracţiunii.

Procurorul a spus că este vorba de "un concurs de infracţiuni", printre care se află şi "corupere pasivă" pentru care Codul Penal prevede 15 ani de închisoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?