X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Munteanu comentează declarația lui Leancă

9 feb. 2015,, 16:00   Politică
7393 4

Munteanu comentează declarația lui Leancă
Foto: noi.md

PL nu este interesat de nicio ofertă din partea lui Iurie Leancă, atît timp cît formațiunea nu este cooptată în coaliția de guvernare. Cel puțin asta a dat de înțeles deputatul liberal Valeriu Munteanu, fiind solicitat de jurnaliști să exprime poziția PL față de învestirea noului guvern, informează NOI.md

Parlamentarul a menționat că nu a primit deocamdată o altă solicitare din partea premierului în exercițiu pentru a lua parte la o nouă rundă de consultări. Întrebat dacă liberalii vor susține Guvernul Leancă în cadrul ședinței de joi a legislativului, Munteanu a precizat că PL va vota doar un guvern din care va face parte.

„Noi nu credem că formula «să ofere Partidului Liberal» este una democratică. Nu cred că alegătorii partidului nostru sînt de acord сu această formulă. Considerăm că această coaliție trebuie formată pe baze egale din trei partide, cu participarea PL, o coaliție solidă, prodemocratică, care ar susține activitatea reformatoare a guvernului”, a menționat Munteanu.

Potrivit liberalului, votul de la ședința Biroului permanent de astăzi demonstrează încă o dată existența unei alianțe mascate PD-PLDM-PCRM.

„Încă din perioada campaniei electorale am făcut public un apel către PD și PLDM prin care i-am somat să declare că nu vor face coaliție cu PCRM. Iată că acest lucru s-a realizat – o coaliție mascată cu PCRM. Vedem și votul de la Biroul permanent și de peste tot, chiar dacă ei nu vorbesc despre aceste lucruri”, a spus Munteanu.

Anterior, Iurie Leancă a declarat că posibilități de readucere a liberalilor în coaliția de guvernare încă există. Acesta a precizat că în momentul în care va fi votat prim-ministrul, va „avea și alte instrumente” pentru a reface „alianță tripartită”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?