Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Reuniune extraordinară a Eurogrupului miercuri la Bruxelles

6 feb. 2015,, 15:30   Externe
3791 0
Foto: glavred.info
Miniștrii de Finanțe din zona euro vor avea miercuri, 11 februarie, o reuniune extraordinară pentru a discuta situația datoriilor Greciei, a declarat vineri președintele Eurogrupului, Jeroen Dijsselbloem, transmite AFP.

Această reuniune va fi prima șansă pentru noul ministru de Finanțe al Greciei, Yaris Varoufakis, să prezinte omologilor săi noile propuneri ale autorităților de la Atena privind reducerea datoriei Greciei și încheierea măsurilor de austeritate.

'Reuniune extraordinară a Eurogrupului pe tema Greciei miercuri, 11 februarie, la ora 16.30 GMT', scrie Jeroen Dijsselbloem pe contul său de Twitter.

Joi urmează să aibă loc la Bruxelles o întîlnire a liderilor celor 28 de state membre ale Uniunii Europene cu noul prim ministru al Greciei, Alexis Tsipras, pentru un summit european a cărui temă oficială este terorismul și situația din Ucraina, dar care este posibil să abordeze și situația Greciei.

Pe lîngă reuniunea Eurogrupului 'vor fi multe alte ocazii pentru a găsi soluții' la problemele Greciei în zilele care vin, a apreciat joi comisarul european pentru Afaceri Economice, Pierre Moscovici, în special la reuniunile miniștrilor de Finanțe din G20 din 9-10 februarie la Istanbul. De asemenea, o reuniune ordinară a Eurogrupului ar urma să aibă în data de 16 februarie.

Ministrul grec de Finanțe și premierul Alexis Tsipras au efectuat în ultima săptămînă un turneu european, în încercarea obținerii de sprijin pentru planurile lor vizînd înlocuirea actualelor obligațiuni suverane cu unele corelate cu evoluția economiei elene. Varoufakis s-a întîlnit marți la Roma cu omologul său italian, Pier Calo Padoan, miercuri a avut discuții cu oficialii Băncii Centrale Europene, iar joi cu omologul german Wolfgang Schaeuble, la Berlin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?