X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4060

Cosovan: Gheorghe Papuc nu-și va ispăși pedeapsa

6 feb. 2015,, 14:15   Politică
7130 3

Foto: youtube.com

Fostul viceministru de Interne Ghenadie Cosovan este de părere că responsabilitatea pentru aflarea în libertate a lui Gheorghe Papuc o poartă organele de drept, care nu și-ar fi exercitat atribuțiile în mod corespunzător. Acesta a declarat în cadrul unei emisiuni la Unimedia că în prezent șansele ca fostul de ministru de interne să fie arestat sînt practic nule, în condițiile în care acesta s-ar ascunde în Federația Rusă, notează NOI.md.

Fostul viceministru nu exclude că întreaga situație a fost creată în mod artificial, la comandă politică.

„Ceea ce s-a întîmplat este un exemplu de colaborare defectuoasă între organele de drept, care nu și-au făcut misiunea cum trebuie. Pare să fie făcut totul intenționat. Nu și-a făcut meseria procurorul, el trebuie să prevadă orice moment care avea să aibă loc la Curtea de Apel. Avem un tip de conducători care nu vor să-și asume responsabilități, ei se bazează doar pe munca birocratică. Cred că persistă sindromul «7 aprilie». Unii conducători se gîndesc: dacă se schimbă situația, dacă revin comuniștii la guvernare, ce se întîmplă? Din acest considerent o fac pe niznaiul”, a spus Cosovan.

Fostul viceministru se arată convins că Gheorghe Papuc se află în prezent în Federația Rusă și că nu va fi extrădat autorităților moldovenești, pentru a-și ispăși pedeapsa.

„Nu mai este în țară. Îl cunosc pe dumnealui, cunosc că se află în relații prietenești cu demnitari înalți din Federația Rusă, cum ar ministrul de interne, reprezentanți din Duma de Stat. Dumnealui a activat cea mai mare parte în Federația Rusă. Sînt sigur că e acolo. El este cetățean rus și, conform legislației internaționale, cetățenii proprii nu pot fi extrădați. Cred că nu își va ispăși pedeapsa”, a adăugat Cosovan.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?