X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4063

Moldova și Rusia, vizate într-un nou dosar la CEDO

2 feb. 2015,, 16:00   Societate
8605 4

Foto: politik.md

Un nou dosar în care sînt vizate autoritățile Republicii Moldova și ale Federației Ruse a ajuns pe masa judecătorilor Curții Europene pentru Drepturile Omului. Părțile sînt acuzate de încălcarea dreptului la proprietate în stînga Nistrului, notează NOI.md.

Plîngerea a fost depusă de reclamantul Petru Casian, care este cetățean moldovean și locuitor al satului Corjova, localitate aflată sub jurisdicția autorităților constituționale. În februarie 2008, autoturismul acestuia a fost sechestrat pe motiv că nu ar fi părăsit regiunea transnistreană înainte de expirarea termenului de înregistrare la așa-zisa vamă. Reclamantul a fost obligat să achite o amendă pentru a-și putea recupera vehiculul. Deși s-a adresat pentru ajutor către autoritățile constituționale, acesta a primit doar răspunsuri formale prin care i se comunica imposibilitatea soluționării problemei sale.

Potrivit experților Promo-LEX, problema îngrădirii dreptului la proprietate privată în regiune rămîne nesoluționată și chiar s-a înrăutățit. Astfel, locuitorii din stînga Nistrului care dețin automobile înmatriculate la autoritățile constituționale sînt obligați să achite periodic “taxe vamale” sub formă de import temporar, ceea ce reprezintă o încălcare a dreptului la libera circulație.

În fața instanței, reclamanții sînt reprezentați de către juriști și avocați din cadrul Asociației Promo-LEX.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?