X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1430
Preşedintele stiri: 4020

Poroşenko îi cere lui Vladimir Putin să îşi respecte angajamentele

29 ian. 2015,, 05:00   Externe
12530 19

Foto: lenta.ru

Puterea proocidentală din Ucraina îşi reia apelurile la pace. Preşedinţia Ucrainei a transmis o nouă scrisoare liderului de la Kremlin, Vladimir Putin. Petro Poroşenko, preşedintele Ucrainei, i-a scris liderului rus, Vladimir Putin, pentru a-i cere să pună capăt conflictului militar din estul Ucrainei. „I-am trimis o scrisoare preşedintelui Putin, iar printre elementele-cheie nu figurează doar cerinţa de a înceta tirurile şi de a respecta acordurile (de pace - n.r.) de la Minsk, ci şi eliberarea Nadiei Savcenko (pilot ucrainean aflat în prizonierat rus - n.r.)”, a precizat politicianul de la Kiev într-un interviu acordat unei televiziuni din Polonia.

Poroşenko a mai spus că sancţiunile economice sunt esenţiale pentru a convinge Kremlinul să se retragă din Ucraina, informează Mediafax. „Trebuie să creăm condiţiile pentru a forţa Rusia să negocieze şi să-şi îndeplinească angajamentele asumate” anterior, a explicat preşedintele Ucrainei.

Replica rusă

Vicepremierul Rusiei, Dmitri Rogozin, a afirmat că, deşi scopul sancţiunilor occidentale este îngenuncherea Rusiei, puterea de la Moscova este dispusă să plătească preţul cerut pentru „reunificarea” Crimeei. „Nu ne rămâne decât să ne mirăm de încăpățânarea și uneori chiar de obtuzitatea interlocutorilor noștri din Occident, care consideră că Rusia ar putea ceda la sancțiunile lor”, a declarat oficialul rus, citat de Agerpres.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?