Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Timofti va continua consultările privind candidatura la funcția de premier la 26 ianuarie

24 ian. 2015,, 15:45   Politică
4788 2
Foto: presedinte.md
Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, va continua consultările cu fracțiunile parlamentare privind candidatura la funcția de prim-ministru luni, 26 ianuarie. Informația a fost comunicată de secretarul de presă al șefului statului, Vlad Țurcanu, în cadrul Congresului jurnaliștilor moldoveni și români, care se desfășoară la București, notează NOI.md.

De menționat că anterior Nicolae Timofti a avut consultări cu privire la candidatura la funcția de premier doar cu fracțiunea PSRM, care a refuzat să înainteze candidați la acest post.

În conformitate cu Constituția RM, după consultări cu fracțiunile parlamentare președinteșe țării propune candidatura la funcția de prim-ministru. În termen de 15 zile după înaintare, candidatul la funcția de premier solicită Parlamentului să i se acorde vot de încredere programului de activitate și întregului Guvern.

Guvernul urmează să fie investit cu votul majorității deputaților (minimum 51). În baza votului de încredere expus de Parlament, președintele țării desemnează Guvernul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?