Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Magistratul care și-a angajat rudele la Judecătorie, „achitat” de CNI

22 ian. 2015,, 13:20   Societate
3292 0

Foto: realitatea.md

Comisia Națională de Integritate a decis clasarea cauzei privind încălcarea regimului juridic al conflictului de interese de către președintele Judecătoriei Rîșcani, Oleg Melniciuc. Cazul a ajuns în atenția opiniei publice după ce Melniciuc și-ar fi angajat cumnata în funcția de grefieră, iar nepotul – în calitate de șofer și curier la Judecătorie, notează NOI.md.

Deși au constatat existența conflictului de interese în acest caz, membrii CNI au decis să înceteze verificările, întrucît magistratul a înlăturat problema.

„Prin vot majoritar, Comisia a decis clasarea cauzei în legătură cu soluționarea conflictul de interese în cazul președintelui Judecătoriei sectorului Rîșcani. Dumnealui a recunoscut situația că a admis un conflict de interese și, în legătură cu faptul că a fost soluționat, Comisia a decis clasarea cauzei”, a declarat șeful CNI, Anatolie Donciu, în cadrul ședinței de astăzi a instituției.

Tot astăzi, Comisia a dispus efectuarea unui control suplimentar în dosarul presupusului conflict de interese admis de către ministrul Justiției, Oleg Efrim. Membrii CNI nu au putut spune dacă Efrim a refuzat din interes personal să înregistreze modificările la statutul Partidului Popular Republican, preluat de Renato Usatîi și redenumit în Partidul Nostru.

„Cauza a fost restituită spre un control suplimentar. Urmează să fie verificat faptul dacă Efrim este sau nu membru al Consiliului politic al PLDM. Abia atunci vom putea lua o decizie în acest caz”, a spus unul dintre membrii CNI, Victor Strătilă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?