Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Membru PL: Mai curînd PD și PLDM au niște înțelegeri cu comuniștii

19 ian. 2015,, 17:45   Politică
7288 10

Foto: culiuc.com

Prim-vicepreședintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, afirmă că „Partidul Liberal a propus cel puțin 5-6 variante de formare a structurii puterii de stat, a unui guvern proeuropean în așa fel încît participarea să fie una echitabilă”.

Liberalul a menționat că la București guvernul este format potrivit regulii parității proporționale, însă „la noi nici nu se dorește să se audă de o așa regulă”.

Chirtoacă afirmă că partidul „a ajuns la propuneri de tipul continuitate sau chiar moștenirea ministerelor pe care le-au avut celelalte partide”.

„Noi am propus și aici două sau trei variante de compromis. Cert este că avem o situație artificială în care se pretinde că PL ar fi pus piciorul în prag, ar fi mers pe dictatură, lucruri de fapt imposibile pentru noi”, a menționat liberalul.

La afirmația precum că PL ar împinge partidele PD și PLDM spre comuniști, Chirtoacă a spus că este „o absurditate, mai curînd dînșii au niște înțelegeri cu comuniștii și, respectiv, caută scuze la nivelul PL pentru a-și justifica pasul destul de urît în a merge și a forma un guvern cu comuniștii”.

El a făcut și unele asocieri metaforice. Astfel, potrivit lui „Partidul Liberal ar fi un balaur”, celelalte două partide proeuropene din alianță ar fi „Făt Frumos și Ileana Consînzeana”, iar Partidul Comuniștilor – „Mausoleul lui Lenin”.

„Îi putem anunța că «Balaurul» nostru e hotărît să meargă pînă la capăt. Să nu creadă cumva că o să-i ajute «Vladimir Besmenîi» de la Kremlin, așa că ar trebui să țină cont că PL nu este pur și simplu un partid, dar este o mișcare care apără rădăcina, apără arborele genealogic al nostru, al tuturor”, a subliniat politicianul.

Pe o notă hazlie, Chirtoacă a spus că „balaurului, dacă o sa i se taie un cap, o să apară două înapoi, pentru că tot ce e românesc nu piere”. „Noi nu după funcții am venit, noi vrem o guvernare echitabilă, potrivit regulilor europene, cu un acord ca în Germania, cu modalități echitabile de repartizare a pozițiilor”, a specificat liberalul.

„Pe noi ne-a cam umplut rîia… Trebuie instituită carantină și aduși doctori din UE, dacă nu, riscăm să fim mîncați cu totul”, a avertizat Chirtoacă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?