X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4066

Tot mai mulți cetățeni străini preferă să se trateze în Moldova

19 ian. 2015,, 16:45   Societate
6870 2
Foto: logospress.md
„În fiecare an crește numărul cetățenilor străini doritori de a se trata sau a-și restabili sănătatea în stațiunile balneare din Republica Moldova. Doar în anul trecut circa o mie de cetățeni din Rusia, Israel, Germania, Grecia și chiar Japonia au beneficiat de serviciile personalului medical al sanatoriilor „Codru”, „Nufărul Alb” și „Bucuria-sind”, a comunicat directorul general al „Moldbalneotur”, președintele Federației Sindicatelor din Comunicații, Ion Pîrgaru, contactat de NOI.md.

„Interesul sporit manifestat de cetățenii străini față de stațiunile noastre balneare are la bază cîteva motive. Noi am reușit nu numai să păstrăm, dar și să sporim potențialul înalt al medicilor noștri și al instituțiilor. Nu mai puțin important este faptul că prețurile noastre sînt accesibile clasei mijlocii. Dacă în unele instituții prețul pentru o zi poate ajunge pînă la 100 de euro, atunci la noi este de cel mult 300-400 de lei. Totodată, această sumă prevede posibilitatea de a beneficia de întregul spectru de servicii, și nu de un serviciu aparte. După principiul „all inclusive”, a explicat Pîrgaru.

„Anul trecut am prestat servicii unui număr de circa 4 mii de pacienți, 10 la sută dintre care au sosit din Israel, Germania, Rusia și chiar Grecia”, a comunicat medicul-șef al sanatoriului „Bucuria-Sind”, Sergiu Costin.

În opinia interlocutorului, „motivul, pentru care sanatoriul este atît de întrebat și întotdeauna plin, este situarea lui specială: zona de parc, apropierea de Nistru, plus, datorită rozei vînturilor, o acumulare mare a ozonului în aer”.

„Și, bineînțeles, cel mai larg spectru al serviciilor noastre. În pofida faptului că principala direcție a sanatoriului este tratamentul maladiilor cardio-vasculare, noi tratăm și sistemul nervos, și aparatul locomotor, și sistemul digestiv. În acest an sortimentul de servicii a fost extins: am început să aplicăm metodele uitate de tratament natural cu lipitori și cu albine”, a specificat conducătorul instituției.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?