X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4060

Ina Moraru: „Plantele medicinale tratează cu succes și minimizează influența substanțelor chimice asupra organismului”

16 iun. 09:15   Societate
1701 0

Preparatele de origine vegetală au un spectru larg de influență, ajută la prevenirea și tratarea diferitelor boli și au o toxicitate scăzută, cu o eficiență destul de ridicată.

Despre aceasta a relatat Inna Moraru (Jeltova), jurnalistă și proprietară a gospodăriei mici DomnMoraru, care de mulți ani este atrasă de fitoterapie, iar această atracție a fost impulsul, care a făcut-o să-și înființeze propria afacere, iar una dintre direcțiile de activitate o formează plantele medicinale.

Cu cîțiva ani în urmă, ea a absolvit Școala de Ierburi din Moscova, pentru a-și consolida și sistematiza cunoștințele deja acumulate și pentru a obține cunoștințe noi, foarte necesare în munca ei preferată.

Inna Moraru (Jeltova) a recunoscut că a fost interesată de ierburi încă din copilărie, e altceva că a acumulat cunoștințele treptat, fără a conștientiza.
Și numai după nașterea copiilor a înțeles că, cu tot respectul pentru medici și atitudinea lor binevoitoare față de pacienți, copilul nostru este doar unul din lunga listă a pacienților, și deci – doar o cifră în statistica instituției medicale. Înseamnă că eu însămi trebuie să-mi includ capul și să pătrund în esența bolii, pentru a o putea preveni data viitoare.

”Iar dacă totuși ne-am îmbolnăvit pentru a doua oară, să pot înțelege care leacuri pot fi ignorate, înlocuindu-le cu ceaiuri din ierburi extracte, siropuri, – tot ce puteam face eu însumi la diferite etape”, a spus ea.

Proprietara DomnMoraru a presupus, că judecățile sale riscă să enerveze foarte mult profesioniștii, dar în același timp a declarat cu toată certitudinea, că dacă ar fi urmat toate instrucțiunile, atunci familia ei ar fi trebuit să restabilească microflora, ficatul și imunitatea de mai multe ori.


Prietenilor ei care urmează strict schemele de tratament și primesc toate preparatele prescrise de medic, uneori, citind instrucțiile acestora, Inna le propune variante mai eficiente și mai lejere, pe bază de ierburi, pentru a-și reface sănătatea și a minimiza influența substanțelor chimice asupra organismului.

La început ei priveau cu neîncredere la toate acestea, acum însă au încredere deplină în sfaturile ei și în tincturile, amestecurile, infuziile și ceaiurile din plante, preparate de ea. Dar unde există încredere, există și efect.

”Dacă vorbim despre motivul pentru care eu, la fel ca mulți alți oameni, prefer în unele cazuri medicina pe bază de plante (subliniez - în unele cazuri, dar, desigur, nu întotdeauna), răspunsul nu va fi original, – explică interlocutoarea Noi.md. – Preparatele de origine vegetală au un spectru larg de influență, s-ar părea că îți ajuți doar ficatul, însă de facto cutare sau cutare amestec de plante are un efect protector complex, protejează concomitent și alte organe. Desigur, pentru mine contează și gradul redus de toxicitate, și eficiența destul de înaltă”, a menționat interlocutoarea Noi.md.

”Citim instrucția la orice preparat de proveniență chimică: acolo e o listă întreagă de efecte secundare. Nu vă este frică? Mie – da. Și dacă am suficiente cunoștințe și experiență pentru a le evita, desigur că voi prefera să folosesc plante”, a spus proprietara DomnMoraru.

Potrivit ei, evident că fitoterapia este în special despre profilaxie. La școala i-au învățat: doar profilaxia și recuperarea după boală. Fitoterapeutul nu atinge boala - aceasta ține de competența medicului.

”Trebuie să recunosc, personal nu respect întru totul preceptele profesorilor noștri, dacă vorbim despre mine și cel mai apropiat cerc al meu, dar acesta este deja domeniul meu de responsabilitate. În același timp, dacă e să judecăm drept, fitoterapia este aceeași terapie obișnuită – ele nu-s antagoniste. Putem urmări ce le prescriu medicii pacienților, și ce se vinde în farmaciile noastre”, spune Inna Jeltova

Ea a menționat că, dacă e să credem datelor OMS, 25% dintre leacurile moderne provin din plantele folosite de medicina tradițională, adică populară.
”O pătrime! Multe dintre medicamentele de astăzi se bazează pe prototipul de componente secretate din plante, cel mai comun exemplu în acest sens este aspirina, care a fost secretată din salicină conținută în dulcele de luncă, scoarța de salcie, frunzele de zmeură și alte plante. Iar în unele regiuni ale lumii spre exemplu în India sau China, terapia medicamentoasă pe baze naturale constituie cca 70%”, spune Inna.

Potrivit ei, preparate de origine vegetală se prescriu în tratamentul tractului gastrointestinal, a metabolismului, a sistemului cardiovascular, a rinichilor și chiar și în oncologie.

”Am numărat aproximativ patruzeci de articole într-o singură carte de referință. Allohol, Karsil, Heptral, Canephron, Phytolysin, Sinupret, toate siropurile pentru tuse și răceală. Putem continua și mai departe. Și asta, pentru o clipă, este ceea ce produce farmacologia modernă”, a spus ea.

8
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?