Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ford a dezvățat peste 6 mii de șoferi să facă selfie la volan

15 ian. 2015,, 13:23   Ştiri Auto
3984 0
Фото: ford
Ford Motor Company a primit avize pozitive din partea a peste 6 100 șoferi începători din Europa, care au studiat în cadrul programului notoriu Ford Driving Skills for Life.
Accidentele rutiere sunt cauza principală a deceselor europenilor din acest grup de vârstă *, iar programul de studiu, demarat de Ford în Europa la finele a. 2013 acordă o atenție deosebită pericolului factorilor de distragere a atenției, cum ar fi self la volan și șofatul în stare de ebrietate.
Aproape toți participanții la cele 133 sesiuni ale programului, desfășurate pe 27 platouri din 8 țări europene – Belgia, Franța, Germania, Italia, România, Rusia, Spania și Marea Britanie – au remarcat, că după acest curs se simt mai siguri și au recomandat programul dat prietenilor.
«Intrăm în contact cu tinerii șoferi. Faptul că 99% dintre tinerii participanți la programul Ford Driving Skills for Life sunt gata să recomande programul prietenilor, este dovada clară a succesului – a comentat Barb Samardjici, director executiv Ford of Europe. – Dacă programul va salva chiar și o singuri viață, efortul nostru nu a fost zadarnic ».
Compania Ford a devenit primul producător auto, care a oferit începătorilor un curs complex gratuit de trening practic. Timp de 11 ani de la demararea programului în SUA, cursul Ford Driving Skills for Life – teoretic și practic – a avut peste jumătate de auditori în toată lumea. În a. 2015 Ford preconizează lărgirea programului în Europa.
Pentru a realiza programul, compania și-a unit eforturile cu organizații importante din domeniul securității, inclusiv Association Prévention Routière din Franța, Deutscher Verkehrssicherheitsrat din Germania, ACI în Italia, «Движение без опасности» în Rusia, Dirección General de Tràfico în Spania , Royal Society for the Prevention of Accidents și AA Driving School în Marea Britanie.
Programul acordă o atenție sporită aspectelor importante în cazul situațiilor accidentale cu participarea șoferilor începători, precum și factorilor ce distrag atenția acestora. Participanții la treninguri văd cum trebuie să ieși din derapaj, studiază tehnica frânării în situații excepționale, învață să «scaneze» drumul spre a depista pericolele. Manevrele la viteze mici în spațiu restrâns, ci utilizarea concomitentă a telefonului mobil, demonstrează influența nocivă a acestui factor asupra eficiențe șofatului.
În acest an compania Ford a inclus în program studii, care accentuează pericolul unui self sau a prezenței pe rețelele de socializare în timpul șofatului, precum și lecții cu utilizarea costumului «șoferului beat», care demonstrează influența consumului de alcool asupra capacității de a conduce un automobil.
În a. 2014 compania Ford a publicat rezultatele a două studii, care au demonstrat că fiecare al patrulea șofer începător a făcut self în timpul șofatului **, și că majoritatea tinerilor șoferi europeni s-au așezat la volan băuți, sau au văzut cum fac aceasta prietenii lor ***.
###
* Baza de date a Comisiei Europene privind accidentele în transport.
** Cercetările Ford au fost efectuate în perioada 03/06/2014 - 27/06/2014: 7 003 șoferi-proprietari de smartphon cu vârsta între 18 și 24 ani din Belgia, Franța,Germania, Italia, România, Spania și Marea Britanie
*** Cercetările Ford au fost efectuate în perioada 12/11/2013 - 20/11/2013: 5 000 șoferi cu vârsta între 18 și 24 ani din Franța, Germania, Italia, Spania și Marea Britanie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?