X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Hoţii i-au lăsat fără apă. Ce li s-a întâmplat unor familii din sectorul Buiucani

13 ian. 2015,, 17:45   Societate
4718 0

Foto: publika.md

Au rămas fără apă la robinet din cauză că le-au fost furate contoarele. Li s-a întâmplat unor familii care locuiesc într-un bloc de pe strada Alba Iulia, din sectorul Buiucani al capitalei. Convinşi că hoţul nu va fi prins, unii proprietari de apartamente şi-au cumpărat din cont propriu alte contoare.

Victoria Suharenco a plecat în vacanţă la părinţi pentru două săptămâni. Când a revenit a constat că i-a fost furat contorul. Femeia a fost nevoită să stea două zile fără apă.

"Am fost plecată pentru două săptămâni am venit să dau drumul la apă că eu de obicei o închid. Când vin să deschid apa, unul, doi, trei, patru contoare lipsesc. M-am dus, am cumpărat contor, am dat 300 de lei, l-am instalat. E foarte neplăcut", a zis locatara.

Vecinii care erau acasă spun că nu au ştiut nimic despre cele întâmplate.

"Nu am observat pe nimeni. Mai veneau colindători de vreo 20 de ani, câte vreo 6-7 băteau la uşă. Vrem o securitate mai bună. O să punem bani mână de la mână ca să punem o uşă mai bună şi să nu aibă acces oricine, numai locatari care trăiesc aici", a spus un bărbat.

Administratoarea blocului este convinsă că nu poartă nicio răspundere.

"Noi ducem evidenţa apei, dar contorul are proprietar, atunci el îşi i-a responsabilitatea asupra sa. Eu am 400 de debarări, vă daţi seama, nu pot să duc eu răspunderea pentru aşa ceva. Posibil să fie şi cineva care cunoaşte, din meşteri", a declarat administratoarea blocului, Viorica Golban.

Reprezentanţii "Apă Canal" o contrazic însă. Jurista întreprinderii ne-a explicat că instituţia nu duce evidenţa contoarelor de apă, deoarece nu are semnate contracte direct cu locatarii, ci cu administratorii blocurilor.

"Inspectorul pentru standartizare face verificare metrologică se eliberează alte acte de metrologie şi el poate fi utilizat. Evidenţa şi protecţia aparţine însuşi consumatorului. Ele trebuie instalate într-o încăpere specială şi protejată", a enunţat juristul din cadrul "Apă-Canal", Tatiana Botnaru.

Acum trei luni, alte două familii de la etajul nouă al aceluiaşi bloc au rămas fără contoare de apă din cauză că le-au fost furate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?