X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

PSRM cere președintelui Timofti să dizolve Parlamentul (VIDEO)

13 ian. 2015,, 14:12   Politică
9476 10

Foto: presedinte.md

Fracțiunea parlamentară a PSRM cere președintelui Nicolae Timofti să dizolve Parlamentul și să declanșeze alegeri anticipate. Mesajul a fost exprimat de liderul formațiunii, Igor Dodon, în cadrul consultărilor cu șeful statului, astăzi, la Reședința de Stat, informează NOI.md.

„Am solicitat președintelui să facă uz de dreptul său constituțional pentru a dizolva Parlamentul, atît timp cît partidele nu pot găsi un numitor comun pentru a forma majoritatea. Oameni au obosit. Dacă partidele proeuropene nu pot găsi limbaj comun, atunci haideți să mergem la cetățeni. Cetățenii încă o dacă să ne judece”, a precizat Dodon.

Liderul PSRM a mai declarat că formațiunea sa are suficienți candidați pentru funcția de premier, dar că nu poate divulga numele acestora din considerentul că partidul său se află deocamdată în opoziție. Politicianul a reiterat condițiile în care PSRM ar fi dispus să creeze majoritatea parlamentară.

„Dacă nu participăm la majoritatea parlamentară și rămînem în opoziție, nu vedem sensul să promovăm anumite candidaturi. Noi sîntem disponibili să creăm majoritatea parlamentară cu acele fracțiuni care sînt de acord să denunțe Acordul de asociere cu UE, să organizeze un referendum privind vectorul extern și să introducă istoria Moldovei și limba moldovenească în procesul de studii”, a spus Dodon.

Precizăm că Nicolae Timofti a început astăzi consultările cu reprezentanții fracțiunilor parlamentare în vederea identificării candidaturii pentru funcția de prim-ministru. Primii la discuții au fost invitați socialiștii, întrucît constituie cea mai numeroasă fracțiune din legislativ.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?