Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Abonamentele gratuite de tip vechi la troleibuz, valabile şi în ianuarie

4 ian. 2015,, 11:45   Societate
4251 0

Foto: tv7.md

Pasagerii care beneficiază de călătorii gratuite cu troleibuzele de pe rutele municipale vor putea circula cu abonamentele de tip vechi până la sfârşitul lunii curente. Din februarie, călătorii care nu au reuşit să-şi schimbe abonamentele pe cele de tip nou vor trebui să plătească pentru călătorie.

Şeful Regiei Transport Electric Chişinău (RTEC), Gheorghe Morgoci, a declarat că, de la 1 ianuarie 2015, trebuia să se circule doar cu abonamente de tip nou, dar întrucât nu s-a reuşit să fie schimbate toate, s-a luat decizia de a prelungi acest termen cu o lună. Beneficiarii de facilităţi în transportul public urmează să se prezinte la Direcţiile asistenţă socială din sectoarele capitalei pentru a-şi perfecta abonamentele noi.

Gheorghe Morgoci a menţionat că anual se eliberează 21 de mii de abonamente gratuite. La ele pot pretinde pensionarii şi alţi solicitanţi cu venituri mai mici de 1450 de lei, care se dezic benevol de compensaţia nominativă pentru călătoria în transportul urban din raza municipiului.

Noile abonamente gratuite, valabile de la 1 ianuarie, conţin mai multe elemente de securitate şi sunt de culoare roşie. Cele vechi, care mai pot fi folosite până la sfârşit de ianuarie, sunt albastre.

Preţul integral al unui abonament lunar pentru călători este de 180 de lei. Până la 10 mii de persoane, printre care elevi, studenţi şi pensionari, îşi pot procura abonamente la preţ redus, plătind pentru ele 70 de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?