Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Finalul „Balului Brazilor de Crăciun”

24 dec. 2014,, 18:15   Societate
4641 0

Foto: totul.md

Ieri, 23 decembrie, s-a încheiat expoziția de la Muzeul Național de Artă, în cadrul căreia au fost expuși 65 de brazi confecționați manual de studenți din capitală. „Balul Brazilor de Crăciun” s-a încheiat cu o tombolă și o licitație.

Cei prezenți la eveniment au avut parte de momente festive în stilul sărbătorilor de iarnă, dar au urmărit și cîteva colecții de haine, ai căror designeri sînt la fel studenți.

O mare parte dintre brazii de la expoziție au fost scoși la licitație: cel mai scump brad a fost licitat cu suma de aproximativ 7 mii de lei, iar cel mai ieftin – cu 500 de lei. Așa cum s-a anunțat de la deschiderea expoziției, a fost decernat premiul „Bradul ales de public”, a cărei autoare este Maria Butnari, studentă la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice. Ea a primit un premiu de 3000 de lei.

Brazii care au ocupat locul III aparțin Ecaterinei și Adrianei Lupan, studente la aceeași academie. Locul a fost ocupat de Ana Sadovnic, care a luat un premiu de 5000 de lei. Cîștigătorii concursului sînt Oxana Tutureanu și Alexandru Terente, care deja al doilea an consecutiv este cîștigător al acestui premiu mare. Acești tineri vor împărți premiul de 10 mii de lei.

La fel s-au oferit cinci premii de cîte 1 mie lei pentru inovatori. La tombolă s-au oferit premii din partea sponsorilor: cărți, fular, o cină romantică pentru două persoane, o ie și multe altele.

La festivitatea de premiere au fost prezenți organizatorii și sponsorii expoziției, dar și ministrul Culturii, Monica Babuc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?