X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4036

ANRE a iniţiat dezbaterea proiectului construcţiei gazoductului Ungheni-Chişinău

9 dec. 2014,, 17:45   Economie
3023 0

Foto: n4.md

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a iniţiat dezbaterea studiului de prefezabilitate a gazoductului Ungheni-Chişinău, estimat la 70 de milioane de euro, care va continua gazoductul Iaşi-Ungheni pînă în capitala Moldovei şi va spori posibilităţile livrării combustibilului din România în ţara noastră, relatează NOI.md.

Membrii Consiliului de administraţie al ANRE au susţinut, în special, la finele săptămînii trecute o întrevedere cu reprezentanţii oficiului Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) la Chişinău şi cei ai companiei de consultanţă „Fichtener” din Germania, cu care au discutat studiul de prefezabilitate a gazoductului Ungheni-Chişinău.

Discuţiile s-au axat pe partea administrativă, economică, socială şi contractuală a acestui proiect, pentru a identifica opţiunile cele mai fezabile atît din punct de vedere economic, cît şi ecologic. Părţile au fost unanime în ideea că gazoductul Ungheni-Chişinău are o importanţă strategică pentru asigurarea securităţii energetice a Moldovei.

Potrivit unor estimări, construcţia gazoductului Ungheni-Chişinău va costa circa 70 de milioane de euro, dar cifra exactă se va cunoaşte după finalizarea studiului de fezabilitate a acestui proiect. Comisia Europeană a anunţat anterior că va acorda 10 milioane de euro pentru construcţia gazoductului menţionat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?