X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Capitala, transformată în patinoar în urma precipitațiilor

8 dec. 2014,, 12:15   Societate
3843 1
Foto: noi.md
În urma precipitațiilor ce s-au abătut asupra țării în decursul ultimelor 24 de ore, pe întreg teritoriului orașului Chișinău s-a format polei. Cel mai mult au de suferit pietonii care circulă pe trotuare și printre blocuri.

Astăzi, în timpul ședinței săptămînale a serviciilor Primăriei Chișinău, cei de la Direcția transport și Direcția locativă anunță că pentru lichidarea poleiului ce s-a format după ploi, au intervenit 24 de autospeciale. Pentru început s-a intervenit pe drumurile publice, unde circulă transportul public, apoi s-a trecut la străzile secundare. „Pe trotuare și în curs de bloc este aproape imposibilă intervenția tehnicii necesare pentru a distruge gheața formată și asta din cauza tehnicii vechi de care dispune capitala”, a specificat primarul general, Dorin Chirtoacă.

Pînă la ora 10.00 a fost folosit circa 25 de tone de material antiderapant.

„Este absurd să se ceară ca dintr-o dată să fie dezghețat tot orașul, așa ceva nu există nicăieri. Este o formă de precipitații, o calamitate care afectează inevitabil pe toată lumea. Într-o asemenea situație trebuie să ne abținem pe cît este posibil să efectuăm deplasări și alte activități care ne expun la risc. Ceea ce ține de trotuare, se va lucra în jur de 16 ore, poate chiar și mai mult”, a adăugat Dorin Chirtoacă.

Pe parcursul zilei de ieri, din cauza alunecărilor pe gheață au avut de suferit 110 persoane, o parte din aceștia au fost internați în spital.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?