Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

În urma alegerilor, la CEC au fost depuse cinci contestații (VIDEO)

5 dec. 2014,, 16:30   Politică
4334 1
Foto: noi.md
Comisia Electorală Centrală a recepționat cinci contestații din partea concurenților electorali, care vizează rezultatele alegerilor din 30 noiembrie. Potrivit președintelui CEC, Iurie Ciocan, o parte dintre contestații au fost respinse de instituție, în timp ce altele urmează a fi examinate de Curtea Constituțională, informează NOI.md.

Astfel, două contestații au fost depuse de partidul „Patrioții Moldovei”, care vizează abrogarea hotărîrii CEC privind organizarea secțiilor de vot în străinătate. Potrivit secretarului CEC, Andrei Volintir, Curtea de Apel a dat deja cîștig de cauză instituției în acest caz. O altă contestație a fost depusă de un reprezentant al partidului „Patria”, care, de asemenea, a fost respinsă de organul electoral, întrucît acest concurent a fost exclus din cursă.

Alte două contestații au fost depuse de candidatul independent Oleg Brega și liderul PCRM, Vladimir Voronin. Politicianul a cerut invalidarea rezultatelor alegerilor, invocînd o serie de nereguli pe parcursul campaniei electorale, inclusiv înregistrarea Partidului Comunist Reformator la alegeri. Totodată, acesta a invocat și blocarea registrului electronic al alegătorilor.

Secretarul CEC a ținut să precizeze că instituția nu se poate expune asupra problemelor menționate în cele două sesizări și, din acest considerent, actele vor fi remise Curții Constituționale.




0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?