AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 912
Criza energetică stiri: 739
Preşedintele stiri: 3208

În urma alegerilor, la CEC au fost depuse cinci contestații (VIDEO)

5 dec. 2014,, 16:30   Politică
4031 1
Foto: noi.md
Comisia Electorală Centrală a recepționat cinci contestații din partea concurenților electorali, care vizează rezultatele alegerilor din 30 noiembrie. Potrivit președintelui CEC, Iurie Ciocan, o parte dintre contestații au fost respinse de instituție, în timp ce altele urmează a fi examinate de Curtea Constituțională, informează NOI.md.

Astfel, două contestații au fost depuse de partidul „Patrioții Moldovei”, care vizează abrogarea hotărîrii CEC privind organizarea secțiilor de vot în străinătate. Potrivit secretarului CEC, Andrei Volintir, Curtea de Apel a dat deja cîștig de cauză instituției în acest caz. O altă contestație a fost depusă de un reprezentant al partidului „Patria”, care, de asemenea, a fost respinsă de organul electoral, întrucît acest concurent a fost exclus din cursă.

Alte două contestații au fost depuse de candidatul independent Oleg Brega și liderul PCRM, Vladimir Voronin. Politicianul a cerut invalidarea rezultatelor alegerilor, invocînd o serie de nereguli pe parcursul campaniei electorale, inclusiv înregistrarea Partidului Comunist Reformator la alegeri. Totodată, acesta a invocat și blocarea registrului electronic al alegătorilor.

Secretarul CEC a ținut să precizeze că instituția nu se poate expune asupra problemelor menționate în cele două sesizări și, din acest considerent, actele vor fi remise Curții Constituționale.
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав