Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Hadârcă: PD, PL și PLDM vor încerca din nou să împartă cașcavalul

5 dec. 2014,, 12:45   Politică
5212 4
Foto: infoprut.ro
Membrii Partidului Liberal Reformator au lansat un apel la adresa partidelor proeuropene, îndemnîndu-i să nu recurgă din nou la partajarea instituțiilor de stat, așa cum au procedat în 2010. Declarația a fost făcută de liderul PLR, Ion Hadârcă, astăzi în cadrul unei conferințe de presă.

„Scrutinul s-a încheiat, dar lupta cu sistemul oligarhic continuă. Facem apel către forțele politice de dreapta, care au acces în Parlament, să mențină cursul european, să nu-și dezamăgească electoratul, să se înțeleagă între ei, nu în interesul personal, ci în cel național, deși după primele simptome pare a fi «alianța deja vu». Apelăm către ei să ne scutească de penibilul spectacol care se numește «împărțirea cașcavalului»”, a menționat Ion Hadârcă.

Totodată, membrii PLR au adresat un apel către reprezentanții societății civile și cei ai misiunilor diplomatice europene din Republica Moldova să nu permită repetarea scenariului din decembrie 2010 și să monitorizeze cu atenție negocierile dintre cele trei formațiuni.

„Negociatorii să se angajeze ferm și prompt în faptul că nu vor partaja aceste instituții importante, altfel putem vorbi în continuare de un stat captiv. Fraudulos este sistemul juridic, administrativ, sistemul financiar-bancar și cel electoral”, a specificat Hadârcă.

Liberalii reformatori au condamnat, de asemenea, acțiunile Partidului Socialiștilor, inclusiv consultările cu Kremlinul și vizitele la Moscova. În opinia membrilor PLR, acestea pot fi calificate drept încercări de destabilizare a situației.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?