Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Planul lui Cameron privind imigrația nu periclitează libertatea de mișcare în UE

2 dec. 2014,, 13:30   Externe
2182 1
Foto: kratko-news.com
Cancelarul german Angela Merkel și-a exprimat luni mulțumirea față de faptul că premierul britanic David Cameron nu a adus atingere principiului libertății de mișcare a persoanelor în Uniunea Europeană în planul său privind drepturile imigranților dezvăluit la sfîrșitul săptămînii trecute, transmite agenția Reuters.

Într-un discurs mult așteptat, premierul britanic, aflat sub presiunea opiniei publice și a eurofobilor, a pledat pentru limitarea accesului la ajutoare sociale pentru imigranții care provin din Uniunea Europeană, dar nu a cerut impunerea de cote și nici dreptul Marii Britanii de a putea opri fluxurile de imigranți în cazul în care aceasta ar simți că prea multe persoane se stabilesc pe teritoriul său.

În virtutea regulilor libertății de mișcare, cetățenii UE au dreptul să lucreze oriunde în cadrul blocului comunitar. Astfel, sute de mii de cetățeni europeni au venit să lucreze în Marea Britanie, țară care are economia cu cel mai rapid ritm de dezvoltare din grup.

Vorbind cu ocazia unei conferințe de presă la Berlin, Merkel a subliniat că libertatea de mișcare reprezintă un pilon esențial pentru Uniunea Europeană. 'Sîntem mulțumiți că acest aspect nu a fost pus la îndoială de premierul britanic', a declarat ea. 'Propunerile ce au fost prezentate trebuie discutate acum în detaliu', a adăugat Merkel, precizînd că Germania și Uniunea Europeană vor examina cu atenție propunerile lui Cameron.

Premierul britanic David Cameron a declarat vineri că planul său destinat reducerii afluxului de imigranți din Uniunea Europeană în Marea Britanie ar necesita modificarea tratatelor europene. Planul său, a cărui punere în aplicare rămîne incertă, prevede introducerea unui interval de patru ani înainte ca imigranții să poată avea acces la anumite avantaje, cum ar fi reduceri de taxe sau locuințe sociale, o măsură care vizează în primul rînd muncitorii slab calificați veniți mai ales din Europa de Est. Londra a negat că liderul conservator și-ar fi modificat planul la presiunea lui Merkel.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?