Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Leancă a promis că primele livrări de gaze din România vor fi efectuate pînă la finele anului

28 noi. 2014,, 11:30   Economie
2767 0
Foto: ziarulnational.md
Livrările de gaze din România în Moldova, prin gazoductul Iaşi-Ungheni vor fi iniţiate pînă la finele anului 2014, relatează NOI.md. Acest fapt l-a declarat Prim-ministrul Iurie Leancă în cadrul unui interviu acordat RIA-Novosti, menţionînd totodată că actualmente importanţa acestui gazoduct pentru Moldova este pur simbolică.

„De la Iași la Ungheni, gazele vor porni pînă la sfârșitul acestui an. Obiectivul nostru principal este de a prelungi conducta pînă la Chișinău”, a spus Iurie Leancă. Potrivit lui, construcția ei va dura cîțiva ani. “Atunci, vom putea cumpăra gaze de unde este mai ieftin”, a declarat Prim-ministrul Moldovei, specificînd că acest proiect nu este îndreptat împotriva Gazpromului sau a Rusiei.

Anterior s-a comunicat că Compania română “Romgaz” şi cea austriacă “OMV Petrom” i-au propus Moldovei să livreze gaze prin conducta Iaşi-Ungheni la preţul de 280-290 dolari pentru o mie metri cub. Însă partea moldovenească deocamdată n-a semnat contractual corespunzător. Totodată, vicepremierul, ministrul Economiei Andrian Candu a menţionat că livrările de gaze din România vor fi posibile în anul 2015.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?