X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Au fost identificate țările care sprijină nazismul

25 noi. 2014,, 04:00   Externe
4217 5
Foto: obozrevatel.com
SUA, Canada și Ucraina sunt singurele țări care au votat împotriva unui proiect de rezoluție, propus de Rusia, privind condamnarea glorificării nazismului. Adoptarea documentului în cadrul Adunării Generale a ONU a avut loc în contextul în care, anul viitor, se împlinesc 70 de ani de la victoria în cel de-al Doilea Rătboi Mondial.

În favoarea documentului elaborat de Federația Rusă au votat 115 din cele 193 de state-membre ONU. Împotrivă s-au pronunțat doar trei țări - Canada, SUA și Ucraina. Alte 55 de delegații, inclusiv Uniunea Europeană, s-au abținut de la vot.

Rezoluția a fost publicată și este accesibilă și pe Internet. Persoanele care vor citi textul documentului se vor convinge că acesta nu conține „capcane”. Între altele, rezoluția, condamnă tentativele de negare a Holocaustului, solicită ratificarea universală și punerea efectivă în aplicare a Convenției internaționale privind eliminarea tuturor formelor de discriminare rasială. Documentul își exprimă îngrijorare în legătură cu eroizarea mișcărilor naziste și foștilor membri Waffen-SS.

Toate acestea se bazează pe principiile adoptate de ONU la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial și de către Tribunalul de la Nurnberg. În ultimii ani, însă, mai multe țări se îndepărteaze de aceste principii. Uniformele soldaților Gărzii Naționale din Ucraina au svastică, iar statele baltice declară zi de doliul ziua eliberării lor de sub ocupația nazistă.

Aceste și alte fapte stârnesc îngrijorarea Moscovei și altor țări din lume. Dar nu și a Kievului, Ottawei sau Washingtonului, a declarat Andrei Klimov, vicepreședintele Comisiei pentru Afaceri Externe din cadrul Consiliului Federației al Rusiei (camera superioară a parlamentului).

„SUA, Ucraina și Canada formează acum grupul celor trei state care trăiesc într-o realitate proprie, diferită de cea a comunității internaționale. Aceste țări s-au dovedit a fi de partea naționaliștilor - urmași ai lui Stepan Bandera și descendenți ai Waffen-SS. Acest lucru a fost confirmat în timpul votării în Adunarea Generală a ONU”.

Președintele Ucrainei, Piotr Poroșenko, declară în mod public că țara sa este pregătită pentru un război total cu Rusia. TOTAL, adică pe toate căile și prin toate mijloacele. Aceasta nu este doar o ideologie, aceasta este și o terminologie nazistă. Iar Europa, la fel ca în anii 1930, speră că se va găsi o soluție fără ca ea să se implice și că pe fondul agitației create își va urmări propriile interse.

O astfel de politică nu va aduce nimic bun, avertizează senatorul rus Andrei Klimov. „Această politică a provocat deja cel de-al Doilea Război Mondial. Europenii au încurajat agresorul din anumite considerente raționale. Ei au crezut că, încurajând politica lui Hitler, ei vor reuși să pună la respect Rusia. Dar n-a fost așa să fie. Aproape toți au ajuns sub ocupația germană. Din păcate, istoria se repetă”.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?