X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

CEDO a respins cererea lui Renato Usatîi

21 noi. 2014,, 10:15   Politică
3544 3
Foto: facebook.com
Curtea Europeană a Drepturilor Omului a respins cererea depusă de Renato Usatîi, în care a denunțat refuzul Ministerului Justiției de a înregistra „Partidul Nostru”. Instanța a declarat plîngerea depusă drept inadmisibilă, decizia fiind definitivă, informează NOI.md.

Renato Usatîi a declarat că hotărîrea CEDO trezește mai multe semne de întrebare. Omul de afaceri suspectează instanța de imparțialitate. Mai mult, Usatîi sugerează că decizia ar fi fost influențată de un fost judecător la CEDO, care ar fi prieten bun cu Nicolae Timofti.

„În primul rînd, m-a mirat operativitatea examinării cererii noastre. Se știe prea bine că de obicei recurenții așteaptă ani în șir examinarea dosarelor la CEDO. În cazul nostru instanței i-a fost însă suficient puțin mai mult de o lună. S-a întîmplat că au reușit exact pînă la alegeri, însă eu nu cred în astfel de coincidențe. Decizia de a declara cererea noastră drept inadmisibilă a fost luată de judecătorul olandez J. Silvis, care a devenit judecător la CEDO în urmă cu puțin timp. Pînă la el, Olanda era reprezentată la CEDO de judecătorul Mayer, despre care se cunoaște că era prieten bun cu președintele Timofti”, a precizat Usatîi.

Precizăm că plîngerea în acest caz a fost depusă la CEDO pe 25 septembrie curent, după ce anterior Ministerul Justiției a refuzat să înregistreze redenumirea Partidului Popular Republican în „Partidul Nostru”. Usatîi a contestat decizia la Curtea de Apel Chișinău și ulterior la Curtea Supremă de Justiție, însă ambele instanțe au refuzat să o examineze.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?