Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Cel puţin 4,5 mii de poliţişti vor asigura ordinea publică în ziua alegerilor

20 noi. 2014,, 12:30   Societate
2091 0
Foto: vesti.md
Cel puţin 4,5 mii de poliţişti vor asigura ordinea publică în ziua alegerilor parlamentare din 30 noiembrie, a relatat agenției "Infotag" şeful Inspectoratului Naţional de Investigaţii (INI) al MAI, Ion Bodrug.

El a menţionat că buletinele de vot vor fi escortate de poliţişti înarmaţi de la Tipografia Centrală din Chişinău pentru a fi repartizate la secţiile de vot.

"Nu avem atribuţie la controlul ştampilei şi numărul buletinelor de vot. Cînd vor fi tipărite, după ce vor fi repartizate la cele 2100 de secţii de vot, poliţia va păzi încăperea unde vor fi păstrate pînă la alegeri. MAI a indicat o cerinţă obligatorie: toate buletinele să fie plasate într-un safeu de fier, pecetluit de şefii comisiilor electorale din teritoriu. Acces la ştampilă şi safeuri vor avea doar ei. Toate aceste măsuri au un singur scop – evitarea unor eventuale maşinaţii cu buletinele", a explicat Bodrug.

Vorbind despre asigurarea ordinii publice în ziua alegerilor, el a menţionat că, conform Codului electoral, poliţiştii – 2-3 colaboratori, se vor afla la o distanţă de cel puţin 100 de metri de la secţia sau biroul de vot.

"Este strict interzisă apropierea la o distanţă mai mică. Doar în cazul incidentelor sau doar la solicitarea preşedintelui comisiei, poliţiştii pot intra în secţie sau birou", a spus şeful INI.

El a explicat că polițiștii care vor fi implicaţi în asigurarea ordinii publice pe 30 noiembrie vor avea permisiunea să participe la alegeri la secţia unde se află.

Potrivit datelor CEC, numărul total al secţiilor de vot pentru alegerile din 30 noiembrie va fi de 2100. Pentru acestea au fost procurate 7 mii de cabine pentru vot şi 10 mii de urne.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?