X 
Arşiţa stiri: 189
Jocurile Olimpice stiri: 152
Transnistria stiri: 1458

Emmanuel Macron a anunțat dizolvarea Adunării Naționale

10 iun. 08:45   Externe
3325 1

Adunarea Națională a Marinei Le Pen, partid de extremă dreapta, a obținut între 31,5% și 32,4% din voturi (31 de mandate) la alegerile europene de duminică din Franța, depășind cu mult partidul președintelui Emmanuel Macron, care a primit 15,2% din voturi (14 europarlamentari), potrivit unor exit-polluri realizate de institutele Ifop și Ipsos. Duminică seara, ca urmare a acestui rezultat, Macron a anunțat dizolvarea Adunării Naționale.

Primul tur de scrutin va avea loc pe 30 iunie, iar cel de-al doilea pe 7 iulie.

„Este o decizie serioasă și cu greutate, dar mai presus de toate este un act de încredere”, a spus el citat de G4media.ro.

„În cîteva momente, voi semna decretul de convocare a alegerilor legislative, care vor avea loc la 30 iunie pentru primul tur și la 7 iulie pentru al doilea tur”, a declarat liderul francez într-o intervenție televizată după anunțarea rezultatelor.

Rezultatul alegerilor europene „nu este favorabil pentru partidele care apără Europa. În plus, „ascensiunea naționaliștilor și a demagogilor reprezintă un pericol pentru națiunea noastră”, a adăugat el.


„Acest lucru este mai bun decît toate aranjamentele, decît toate soluțiile precare. Încredere în Franța, pentru a modela viitorul și nu pentru a se replia. Am auzit mesajul dumneavoastră și nu-l voi lăsa fără răspuns. În acest moment de adevăr democratic, și chiar dacă sînt singurul politician fără termene electorale personale, știu că pot conta pe voi. Franța are nevoie de o majoritate clară, cu calm și armonie. A fi francez înseamnă, în fond, să alegi să scrii istoria în loc să o suporți”, a continuat el.

„Sîntem gata să ne exercităm puterea” – Marine Le Pen

„Acordînd listei RN peste 32%, francezii tocmai ne-au acordat cel mai mare scor al unui partid din ultimii 40 de ani”, a declarat Marine Le Pen.

„Votul francezilor este definitiv: președintele, răspunzînd apelului lui Jordan Bardella, tocmai a anunțat că poporul francez se va întoarce la urne peste cîteva săptămîni”, a adăugat Marine Le Pen, care a „salutat” dizolvarea parlamentului.

„Suntem gata să ne exercităm puterea, gata să punem capăt imigrației în masă, să facem din puterea de cumpărare o prioritate, gata să relansăm Franța”, a mai spus ea.

6
2
2
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав