Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Dmitri Rogozin: Moldova vrea să stea la coadă pentru a intra în clubul select al motanilor graşi

19 noi. 2014,, 14:26   Politică
14498 42
Foto: rusk.ru
Republica Moldova vrea să stea la coadă pentru a intra în clubul select al motanilor graşi. Aşa a comentat vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, dorinţa ţării noastre de a se integra în Uniunea Euopeană, scrie politobzor.net. Mai mult, oficialul rus spune că scrutinul parlamentar va determina orientarea geopolitică a Chişinăului.

"Alegerile parlamentare din 30 noiembrie vor decide soarta Republicii Moldova, orientarea ei geopolitică. Sper că în urma acestui scrutin la putere vor veni persoane care vor reprezenta interesele majorităţii. Cunoaştem şi salutăm orientarea dorită de majoritatea populaţiei", a declarat Rogozin.

El a subliniat că autorităţile de la Chişinău trebuie să garanteze moldovenilor care muncesc în Rusia dreptul la liberă exprimare, în contextul în care pe teritoriul rus vor fi deschise doar cinci secţii de votare.

"Peste 700.000 de cetăţeni moldoveni muncesc în Rusia. Asta înseamnă că ei votează cu mîinile, picioarele şi inima pentru o apropiere de Rusia, care nu este un stat străin pentru ei", a precizat vicepremierul rus.

În opinia lui Rogozin, Republica Moldova, în prezent, vrea să stea la coadă pentru a intra în clubul select al motanilor graşi: "Însă toţi înţeleg foarte bine că această ţară nu va fi primită în Uniunea Europeană. Stînd la coadă, Chişinăul va trebui să îndeplinească nişte cerinţe stricte. Astfel, Republica Moldova nu va avea drepturi, ci doar obligaţii", a declarat Rogozin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?