X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Asiguratorii din Moldova vor beneficia de acces simplificat la „Carte Verde”

17 noi. 2014,, 15:15   Economie
4663 0
Foto: dtpptz.ru
Companiile de asigurare din Moldova vor beneficia de un acces simplificat la poliţele „Carte Verde”. Ei vor avea posibilitatea să dispună emiterea acestor certificate pe cont propriu în caz dacă Biroul Naţional al Asiguratorilor de Autovehicule (BNAA) nu le va elibera timp de o lună după achitarea lor.

Acest fapt este prevăzut în modificările la actele normative în vigoare, aprobate în Guvern pentru a spori gradul de transparenţă a procesului de eliberare de către BNAA a poliţelor de asigurare „Carte Verde” şi a asigura accesului companiilor de asigurare către poliţele de asigurare, concomitent cu obţinerea de către acestea a dreptului de a activa pe piaţa externă a asigurărilor obligatorii de răspundere civilă auto („Carte Verde”), relatează NOI.md.

Legislaţia în vigoare stipulează că BNAA, care dispune de dreptul de emitere şi eliberare a formularelor „Carte Verde”, poate acorda dreptul de a tipări acest document şi membrilor săi. În conformitate cu recenta hotărîre a Guvernului, dacă timp de 30 de zile calendaristice din momentul efectuării plăţii valorii formularelor de poliţă de asigurare „Carte Verde” BNAA nu va elibera aceste certificate companiei de asigurare – membru al BNAA, atunci cea din urmă va obţine dreptul de a dispune tipărirea acestora la Întreprinderea de Stat Editura de Imprimate „Statistica”. Totodată, concomitent cu eliberarea poliţelor de asigurare, întreprinderea publică nominalizată va informa Comisia Naţională a Pieţei Financiare (CNPF) şi Biroul Naţional al Asiguratorilor Auto despre cantitatea, seria şi numerele formularelor tipărite de asigurator.

Potrivit preşedintelui CNPF, Artur Gherman, modificările aprobate de Guvern înlătură neajunsurile depistate în procesul de eliberare de către BNAA a formularelor „Carte Verde” membrilor săi. Necesitatea adoptării acestor modificări este condiţionată de experienţa acumulată de CNPF în procesul de supraveghere a pieţei externe a asigurărilor obligatorii de răspundere civilă auto.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?