X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Komorowski: Rusia ar fi trebuit să-și arate măreția prin succese și nu prin intimidarea vecinilor săi

17 noi. 2014,, 12:38   Externe
2998 1
Foto: agerpres.ro
Rusia ar fi trebuit să-și arate măreția printr-o 'creștere a nivelului de viață al cetățenilor săi și nu provocînd teamă printre vecini', a declarat duminică președintele Poloniei, Bronislaw Komorowski, într-un interviu acordat televiziunii de știri cehe CT24, citată de agenția de presă ucraineană Unian.

'Îmi este frică de o astfel de Rusie', a exclamat șeful statului polonez.

'Rusia este o mare putere, care își poate dovedi grandoarea în mod diferit. Mi-aș dori, și spun acest lucru cu sinceritate, ca Rusia să se hotărască pentru modernizare și dezvoltare economică, pentru cooperarea cu țările vecine', a afirmat Komorowski.

Deși declarase inițial că nu va accepta niciodată aderarea Poloniei, Cehiei, Ungariei, Slovaciei și a țărilor baltice la NATO și UE, Moscova s-a împăcat pînă la urmă cu ideea, a spus președintele polonez, adăugînd că prin urmare Rusia trebuia să prevadă și 'ambițiile prooccidentale ale Ucrainei'.

El de asemenea consideră că atunci cînd o Ucraină de succes va convinge societatea rusă că viața în Ucraina devine mai bună, și Rusia va încerca să meargă pe aceeași cale. 'Numai atunci se vor deschide posibilități pentru modernizarea statului rus. Atunci Rusia va deveni alta', a opinat președintele polonez, în cadrul reuniunii Grupului de la Vișegrad, care s-a desfășurat duminică la Bratislava. La această reuniune a organizației, care grupează patru central-europene — Cehia, Polonia, Slovacia și Ungaria — a participat și președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, în calitate de invitat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?